rozpisanie funkcji
Andrzej: proszę o pomoc w rozpisaniu tego muszę mieć pewność że jest to dobrze
D x∊(−∞;0)u(0;∞)
funkcja f(x)= e2/x − 2e2/xx=0
1 lip 07:48
Jerzy:
Przecież podałem ci wczoraj prawie gotowe zbadanie tej pochodnej
1 lip 08:03
Andrzej: tak wiem, ale potrzebuje mieć rozpisane to w całości żeby mieć pewność że nigdzie się nie
pomyliłem
1 lip 08:13
Jerzy:
Nie potrafisz z wykresu, ktory ci podałem, okreslić w jakich przedziałach pochodna jest
dodatnia, a w jakich ujemna ?
1 lip 08:17
Andrzej: pomożesz?
1 lip 08:18
Jerzy:
Przecież już ci od wczoraj pomagam.Popatrz na wykres , który ci podałem i określ,
| | 2 | |
jaki jest znak funkcji: y = 1 − |
| w poszczególnych przedziałach ? |
| | x | |
1 lip 08:28
Andrzej: rzecz w tym że przyrównując funckje do zera wychodzi x= − u{1/2}
wykres sądzę że muszę zacząc rysować od góry bo x jest dodatnie, ale muszę to wykazać i mam na
to jedną szansę.
1 lip 08:30
Jerzy:
Na razie zajmij się pochodną.
1 lip 08:42
Andrzej: nie ma to jak pomoc

Dzieki.
1 lip 08:43
Jerzy:
Kiedy pochodna się zeruje ?
1 lip 08:44