Płaszczyzny
Adam: | | x+2 | |
Płaszczyzna π jest prostopadła do prostej |
| =y−3=3z i przechodzi przez punkt |
| | 5 | |
(1,0,0). Podaj jej równanie
29 cze 17:57
Benny: Wektor kierunkowy prostej jest wektorem normalnym płaszczyzny.
29 cze 18:25
Jerzy:
Masz wektor normalny plaszczyzny [3,1,1] i punkt..podstaw do wzoru
29 cze 18:26
Jerzy:
[5,1,1]
29 cze 18:27
Benny: | | 1 | |
[5, 1, |
| ]  |
| | 3 | |
29 cze 18:39
Adam: czyli 5(x−1)+1(y−0)+1(z−0)
5x+y+y−5
29 cze 18:46
Adam: a skąd to 1 i 1/3?
29 cze 18:46
Mila:
l:
| x+2 | | y−3 | | z | |
| = |
| = |
| postać kierunkowa równania prostej w R3. |
| 5 | | 1 | | 13 | |
| | 1 | |
[5,1 |
| ] wektor kierunkowy |
| | 3 | |
29 cze 18:54
Mila:
Zgubiłam przecinek po jedynce.
29 cze 18:55
Adam: dziękuje
29 cze 18:57
Mila:
29 cze 22:17