4 | ||
= | ∫(32−32sin2(u))cos2(u) du | |
3 |
√4−y2(32−8y2) | ||
∫ | dy | |
3 |
2−2t2 | 4 | |||
y= | =−2+ | |||
1+t2 | 1+t2 |
4t | ||
(2+y)t= | ||
1+t2 |
2t | ||
dy=4(−1) | dt | |
(1+t2)2 |
8t | ||
dy=− | dt | |
(1+t2)2 |
8 | 64t3 | 8t | |||
∫ | (− | dt) | |||
3 | (1+t2)3 | (1+t2)2 |
4096 | t4 | |||
− | ∫ | dt | ||
3 | (1+t2)5 |
4096 | t4 | ∑k=07aktk | b1t+b0 | |||||
− | ∫ | dt= | +∫ | dt | ||||
3 | (1+t2)5 | (1+t2)4 | 1+t2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |