matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmm
bono:
Jak przekształcić aby otrzymać stosunek U2/U1
1
y11U1=−U2(
+y22)
Zo
27 cze 17:21
Jerzy:
Podzielic obustronnie przez − U1*(.........)
27 cze 17:39
bono:
−U1(
)
27 cze 17:41
Jerzy:
Tak
27 cze 18:18
bono:
To nadal nic nie daję
1
U2(
+y22)
Zo
=y11
U1
27 cze 20:46
bono:
1
/ (
+y22)
Zo
U2
y11
=
U1
1
+y22
Zo
27 cze 20:52