3 | |
√6x+1 |
1 | 6 | 3 | ||||
f '(x) = | *( 6 x + 1) ' = | = | ||||
2√ 6 x + 1 | 2 √6 x + 1 | √6 x + 1 |
1 | ||
pochodna z √blabla = | * pochodna z blabla. | |
2 * √blabla |
1 | 1 | 3 | ||||
(√6x+1) ' = | * (6x+1) ' = | * 6 = | ||||
2√6x+1 | 2√6x+1 | √6x+1 |
√6x+6Δx+1−√6x+1 | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
(√6x+6Δx+1−√6x+1)(√6x+6Δx+1+√6x+1) | ||
limΔx→0 | ||
Δx(√6x+6Δx+1+√6x+1) |
6x+6Δx+1−(6x+1) | ||
limΔx→0 | ||
Δx(√6x+6Δx+1+√6x+1) |
6Δx | ||
limΔx→0 | ||
Δx(√6x+6Δx+1+√6x+1) |
6 | 3 | |||
limΔx→0 | = | |||
√6x+6Δx+1+√6x+1 | √6x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |