matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc styczna i normalna
flake:
wyznaczyc styczna i normalna do krzywej y=lncosx , x=
π
3
27 cze 15:41
piotr:
styczna:
π
y = −
√
3
x+
−ln(2)
√
3
normalna:
x
π
y =
−
−ln(2)
√
3
3
√
3
27 cze 18:15