1 | ||
= | ∫(asin(u)2 du = | |
3 |
2asin(u) | ||
{przez części ∫f dg = f g − ∫ g df |f=(asin(u))2, dg = du, df = | du, g =u} | |
√1−u2 |
1 | 2 | u asin(u) | ||||
= | u (asin(u))2− | ∫ | du | |||
3 | 3 | √1−u2 |
2 | |
√1−9 t2 asin(3 t) − 2 t + t (asin(3 t))2 + C | |
3 |
π | ||
r=a*sin(3t), 0≤t≤ | jeden listek rozety trójlistnej | |
3 |
π | ||
Dla 0≤t≤ | funkcja r= sin(3t)≥0 | |
3 |
1 | 1 | 1−cos(6t) | ||||
P= | a2*0∫(π/3)sin2(3t) dt= | a2*0∫(π/3) | dt= | |||
2 | 2 | 2 |
1 | sin(6t) | 1 | ||||
= | a2[t− | ]0π/3= | π*a2 | |||
4 | 6 | 12 |
π | ||
będzię miał pole | ? ![]() | |
4n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |