matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole powierzhni całki
zuza *.*:
obliczyc pole powierzchni powstałej z obrotu wykresu funkcji y=ch x x∊ [0,ln2] wokół osi Ox i Oy
27 cze 12:30
Jerzy:
1
x
P = π
0
∫
ln2
cos
2
hxdx = π[
sinh2x +
] ... i licz w granicach
4
2
27 cze 12:50