matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
madzik:
Oblicz równanie różniczkowe: y'
2
(a
2
−y
2
)=y
2
27 cze 11:38
Mariusz:
y
2
(y')
2
=
a
2
−y
2
y
y'=±
√
a
2
−y
2
√
a
2
−y
2
y'=±1
y
√
a
2
−y
2
dy=±dt
y
27 cze 13:42