obrazy
susanna: Niech f:X⇒Y funkcja. Niech A,B⊂X, zas C,D⊂Y Które z poniszych zdan
dotyczacych obrazów i przeciwobrazów sa prawdziwe:
(a) f
−1[AnB] = f
−1[A]nf
−1[B] (b) f[AnB] = f[A] n f[B] (c) f[AuB] = f[A] u f[B]
...wszystkie są?
25 cze 21:43
jc: Pierwsze raczej prawdziwe
Drugie, f(A∩B) = f(a)∩f(B), nie jest prawdą
f(x)=x2, A={0,1}, B={−1,0}, f(A∩B) = f{0} = {0}, f(A)∩f(B)={0,1}∩{0,1} = {0,1}
Trzecie ?
25 cze 22:03
susanna: ok, dzieki. trzecie to prawda?
26 cze 10:09
susanna: moze ktos potwierdzic? bardzo prosze
26 cze 13:32
susanna: :((
26 cze 18:36
susanna: dobra blagam
26 cze 22:35