matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funkcji y=(3x^3+8x+13)/(x+2)(x^2+4x+13)
:):
Narysuj wykres funkcji y=(3x
3
+8x+13)/(x+2)(x
2
+4x+13)
25 cze 17:13
===:
tak jak to zapisałeś
https://www.wolframalpha.com/input/?i=(3x%5E3%2B8x%2B13)%2F(x%2B2)(x%5E2%2B4x%2B13)
25 cze 17:55
===:
a jeśli to mianownik
https://www.wolframalpha.com/input/?i=(3x%5E3%2B8x%2B13)%2F%7B(x%2B2)(x%5E2%2B4x%2B13)%7D
25 cze 17:56