Coś tam
tikitaki: Kwota 5000 zł została pożyczona na 3 lata. Zostanie spłacona jednorazowo wraz z odsetkami w
wysokości 9000 zł. Biorąc pod uwagę, że stopa nominalna roczna wynosi 15% oceń, czy właściciel
kapitału podjął właściwą decyzję?
PV=5000 n=3 r=15% FV=9000
24 cze 21:29
g:
5000 * 1,153 = 7604,375
o ile to tak się liczy.
24 cze 21:35
tikitaki: Nie wydaje mi się, żeby było to aż tak proste, poza tym wzór chyba wygląda inaczej...
24 cze 21:41
????????: decyzja nie zależy od oprocentowania tylko od sytuacji rynkowej
24 cze 22:17
????????: to pytanie z psychologii bussinesu
24 cze 22:18