Do tablicy haszującej z adresowaniem otwartym i haszowaniem podwójnym wstawiono
stosiwo: hej, próbuje rozwiązać takie zadanie z algorytmów
Do tablicy haszującej z adresowaniem otwartym i haszowaniem podwójnym wstawiono klucz 6 w 6
próbie (5 razy wystąpiła kolizja). Funkcja haszująca to F1 (k) = 3*k+4) mod 9 oraz F2 (k) =
(2*k+4) mod 9. Wpisz do każdej z komórek tablicy a) znaki X jeżeli komórka jest zajęta, lecz
znajdujący się w niej klucz jest inny niż 6, 6 jeżeli klucz 6, ? jeżeli nie można wywnioskować
zawartości komórki. W tablicy b) użyj haszowania liniowego i funkcji F(k) = (3*k+3) mod 9.
Tablica ma indeksy od 0 do 8
0:
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
jakieś wskazówki? ktoś pomoże?
24 cze 13:26