Oblicz wartość oczekiwaną, wariancję (dwoma metodami sprawdzającymi), odchylenie
Mateo: Witam, czy jest ktoś w stanie mi pomóc i rozwiązać to zadanie?
Dla dwóch elementów konstrukcyjnych w (x) i (y) dokonano dziesięć pomiarów długości o
wartościach podanych w tabelce.
Oblicz wartość oczekiwaną, wariancję (dwoma metodami sprawdzającymi), odchylenie standardowe
wartości pomiarów dla tych dwóch elementów:
δ=√E(X2)−E2(X) δ=√D2(X)=√1/n ∑(x1−x−)2 δ={D2(X)}={x2−(x−)2}
Tam gdzie jest x− to chodziło mi o kreskę nad nim oznaczającą wartość średnią...
24 cze 08:32
Mateo: ktoś coś?
24 cze 12:17