a
nick: wytlumaczy mi ktos skad sie wziela ta 9 i 10 pochodna od 0

ile wychodzi a9 i a10, że tak
| | x2 | | x18 | |
wyszlo i z czego to policzyc  ja bym powiedzial ze a1= |
| czyli a9= |
| , |
| | 3 | | 39 | |
| | x20 | |
a10= |
| itd więc wychodzi mi calkowicie co innego : ( |
| | 310 | |
http://imgur.com/JJVmu6v
24 cze 00:20
nick: tam przy a10 minus*
24 cze 00:21
nick: wiec jak wyliczyc te a9 i a10 zeby dobrze wyszlo
24 cze 01:44
nick: wie ktos?
24 cze 08:43
Leszek: Patrz podrecznik np.W.Krysicki i wzor na szereg Maclaurina
24 cze 08:46
24 cze 08:50
nick: w sensie w tym konkretnym przykladzie
24 cze 08:51
24 cze 08:51
nick: .
24 cze 10:29