pole
pole trojkata: Obliczyć pole trójkąta o wierzchołkach (3, 2, 1),(1, 1, 1),(1, 2, 3)
23 cze 23:30
Mila:
A=(3, 2, 1),
B=(1, 1, 1),
C=(1, 2, 3)
AB
→=[−2,−1,0]
AC
→=[−2,0,2]
i j k
−2 −1 0
−2 0 2
−−−−−−−−−−
det(..)=[−2,4,−2]
| | 1 | | 1 | | 1 | |
PΔ= |
| *√22+42+22= |
| *√24= |
| *2√6 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
P
Δ=
√6
=====
24 cze 15:34
pole: jak zostalo obliczone [−2,4,−2]?
26 cze 13:54
6latek: Student no nie
26 cze 14:06
jc: To iloczyn wktorowy (−2,−1,0) x (−2,0,2)=(−2,4,−2).
26 cze 14:08
Mila:
Jako połowa długości wektora [−2,4,−2].
26 cze 17:28