matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
trojkat:
Rozwiązać równanie trygonometryczne − proszę o wskazówkę! sin5xcos8x + sin3x = 0 Użyłem wzoru...
1
[sin−3x + sin13x] + sin3x = 0
2
Poprawnie? Użyć czegoś innego?
23 cze 21:00
trojkat:
UP!
25 cze 16:51
Mila:
Rozwiązuj dalej.
1
[sin(13x)−sin(3x)]+sin(3x)=0
2
25 cze 16:55