obicz gradient
b: oblicz gradient funkcji
g(x,g)=e−x+4 *cos(−x2−y2)
23 cze 16:08
b: f(x,y)=sin*√x2+y2
23 cze 16:10
Leszek: dla funkcji g(x,y) = e−x+4*cos(−x2−y2)= e−x+4*cos(x2+y2)
bo cos(−α)=cosα ; funkcja parzysta
gradient funkcji grad f(x,y) =[ f 'x ; f 'y]
czyli f 'x= −e−x+4*cos(x2+y2) −e−x+4*sin(x2+y2)*2x
f 'x = −e−x+4*[cos(x2+y2) + 2x*sin(x2+y2)]
f 'y = −e−x+4*sin(x2+y2)*2y
analogicznie robimy drugi przykład
23 cze 17:26
b: o jezuśku
23 cze 17:29
Leszek: jaka to szkoła ?
23 cze 17:31
b: 1 rok IŚ
23 cze 17:36
Leszek: dobry podręcznik to W,Krysicki i L.Włodarski tom I
POWODZENIA powinno się udać .
23 cze 17:38
b: jutro egzamin

ale dzieki
23 cze 17:40