matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze oblicz wyznaczniki
wex:
Macierze oblicz wyznaczniki 1 3 4 5 3 0 0 2 5 1 2 7 2 0 0 3
23 cze 13:21
Jack:
... = − 10
23 cze 13:29
Mila:
1 3 4 5 3 0 0 2 5 1 2 7 2 0 0 3
3
−−−−−−−−−−−−−−w4−
w2
2
1 3 4 5 3 0 0 2 5 1 2 7 −2.5 0 0 0 ============== −2.5*(−1)
5
*det: 3 4 5 0 0 2 1 2 7 −−−−−−−−−−− W=2.5*(8−12)=2.5*(−4)=−10
23 cze 18:10