matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazywanie układów równan
Moniczka:
suma dwoch liczb wynosi 223, a ich roznica 25. co to za liczby?
6 sty 15:12
Visu:
rozwiazujesz układ równań
a+b=223 a−b=25 −−> a=25+b i podstawiasz pod a 25+b+b=223 itd.
6 sty 15:27