matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka przez podstawienie
kasia19:
Które podstawienie jest poprawne? ∫ x
3
*
√
x
2
+3
dx =
√
x
2
+3
=t x
2
+3=t
2
2xdx=2tdt xdx=tdt ∫(t
2
−3)*t*tdt czy ∫(t
2
−3) tdt
23 cze 12:23
Jerzy:
Pierwsze
23 cze 12:29