matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wysokosc trojkata
KS:
Oblicz wysokosc trojkata o wierzcholkach A=(3,1,1),B=(4,−1,−2),C=(−1,1,5) wychodzac z wierzcholka C
22 cze 18:47
Mila:
AB
→
=[1,−2,−3] AC
→
=[−4,0,4]
1
P
Δ
=
*||AB
→
x AC
→
||
2
i j k 1 −2 −3 −4 0 4 −−−−−−−−−− det(..)=[−8,8,8]
1
1
1
P
Δ
=
*
√
8
2
+8
2
+8
2
=
√
3*64
=
*8
√
3
=4
√
3
2
2
2
1
P
Δ
=
*|AB|*h
2
1
4
√
3
=
*
√
1+4+9
*h
2
dokończ
22 cze 19:08
KS:
Dziękuję
22 cze 20:07
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick