matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory
Damian:
Wektory dla jakiego α∊R wektory u= { 2−α, 3 , 1+2α} , v= {i − j − k} są prostopadłe.
22 cze 18:12
Mila:
[2−α,3,1+2α] o [1,−1,−1]=0 2−α−3−1−2α=0 −3α−2=0
2
α=−
3
22 cze 18:25
Damian:
Wielkie dzięki
23 cze 15:00
Ania:
Nm bhhgvmjh
23 cze 15:45