kk
zespolony:
jak zamienić 1+j na postać e jakieś tam ?
22 cze 17:45
azeta: postać wykładnicza liczby zespolonej ma się tak:
|z|e
πα
22 cze 17:53
piotr: a + jb = √a2+b2 ej*arctg(b/a)
22 cze 18:35
zespolony:
wiem że to będzie
√2e ale nadal mam problem z ustaleniem kąta
22 cze 18:41
jc: A zrobiłeś rysunek?
22 cze 18:44
22 cze 18:53
22 cze 18:54
Mila:

z=1+j
|z|=
√2
z=
√2*e
π4 j
22 cze 18:59
zespolony: dziękuję za pomoc !
22 cze 19:51
Mila:
22 cze 20:23
zespolony:
arctg(−x)=−arctg(x)
więc jeśli miałbym √2−√2j
czyli 2arctg(−1) więc −2arctg(1)=−2eπ/4
w odpowiedzi mam inaczej
24 cze 15:34
Jerzy:
IzI =
√2 + 2 =
√4 = 2
√2 −
√2j = 2*e
−π4j
24 cze 15:42
Mila:
z=
√2−
√2i
|z|=2
Punkt o wsp. (
√2,−
√2) leży w IV ćwiartce.
z=2*e
7π4*i
Zaraz zrobię rysunek.
24 cze 15:44
24 cze 15:48
zespolony:
Dziękuję ślicznie, wszystko już zrozumiałem

Jak będę miał pytania to jeszcze napiszę
24 cze 15:53
Mila:
24 cze 15:54