matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Kacper:
∫
sinxdx
cos
3
x
cosinus jest z 3 potęgą
6 sty 13:27
Bogdan:
sinx dx
∫
= E
cos
3
x
podstawienie: cosx = t, −sinx dx = dt, sinx dx = −dt
dt
E = − ∫
= − ∫ t
−3
dt = ...
t
3
6 sty 14:21