układ równań
★★★: | 1 | | y2 | | y | | z2 | | 2z | | 2 | |
| − |
| = 0 ⋀ |
| − |
| = 0 ∧ |
| − |
| = 0 |
| 2 | | 2x2 | | x | | y2 | | y | | z2 | |
22 cze 13:06
Qulka: a taki potrafisz?
x2=y2
y3=xz2
z3=y
22 cze 13:09
★★★: wyjdzie mi coś takiego
|x|=|y|
x=z7
y=z3
?
22 cze 13:11
★★★: ale też mam, że y4=z4 i y=z3
22 cze 13:12
Qulka: ładnie i wstaw do pierwszego
22 cze 13:13
Qulka: no to wstaw ten y i policz z
22 cze 13:13
★★★: czy coś pomieszałam? ogólnie powinnam otrzymać coś takiego, żeby otrzymać P=(x,y,z), bo
potrzebuję tego do ekstremum lokalnego funkcji trzech zmiennych. ale stoję na tym układzie
równań i nie wiem co powinnam z niego otrzymać
22 cze 13:13
Jerzy:
(1,1,1) lub (−1,−1,−1)
22 cze 13:13
★★★: dziękuję, czy otrzymam dwa punkty: (1,1,1) i (−1,−1,−1)?
22 cze 13:15
★★★: dziękuję bardzo!
22 cze 13:16