rownanie rozniczkowe rzedu pierwszego
ten typ świercz: Prosilbym o mala wskazowke z tym rownaniem rozniczkowym
y'+ycosx=sinxcosx
21 cze 20:44
azeta: najpierw równanie jednorodne
lny=−sinx+C
a teraz po prostu musisz uzmiennić stałą
21 cze 20:51
jc: Przecież widać, że y = sin x − 1 + C e
− sin x
21 cze 20:53
ten typ świercz: o matko, zapomnialem ze najpierw jednorodne, dzieki !
21 cze 21:00
ten typ świercz: Mam pytanie, wychodze tutaj na całkę sinxcosx*e−sinx
Czy trzeba ja rozwiązywac poprzez podstawienie uniwersalne?
22 cze 16:09
ten typ świercz: okej juz widze, podstawiam za sinx t nastepnie otrzymuje całke postaci te
tdt i robię ją przez
częsci
22 cze 16:35