matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos tg ctg sin
Marzena:
mam dane cosα=
√
2
:5 Jak obliczyć pozostałe wartości f. tryg. tego kąta?
6 sty 10:46
Bogdan:
sin
2
x = 1 − cos
2
x, stąd obliczysz wartość sinx,
sinx
1
π
tgx =
, ctgx =
dla x ≠
+ k*π
cosx
tgx
2
6 sty 14:45