matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania drugiego rzędu
Marciaaaa1993:
Rozwiąż równanie y"=t przy warunku y(0)=1, y'(1)=2 Padło jeszcze pytanie czy te warunki są dobrze sformułowane, jak to ugryźć?
20 cze 20:55
piotr:
t
2
y'=
+C
1
⇒ C
1
= 1
2
t
3
5
y=
+t+C
2
⇒ C
2
=
6
6
t
3
5
y(t) =
+t+
6
6
20 cze 21:27