Fizyka
herbatka:

Na wykresie przedstawiony jest wykres zależności drogi od czasu dla pewnego ciała. Oblicz
prędkość ciała w trzeciej i piątej sekundzie ruchu oraz prędkość średnią dla całego ruchu.
Niby proste, a myli mnie to, że droga maleje po czwartej sekundzie.
20 cze 16:43
Leszek: Wykres przedstawia zaleznosc odleglosci ciala od poczatku ukladu odniesienia w funkcji
czasu .Do konca 4−tej sekundy ruchu cialo porusza sie ze stala predkoscia v = 5/4 m/s
a dalej cialo cofa sie ze stala predkoscia v = 1,5 m/s
Srednia predkosc w calym ruchu V sr = 8/6 m/s
20 cze 17:00