matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r.r.
Ania95:
Jak rozwiązać takie równanie różniczkowe? xy'' = y' + x
2
20 cze 13:21
Jerzy:
podstawienie: y' = u i masz równanie liniowe niejednorodne : xu' = u + x
2
20 cze 13:36
Ania95:
Ok poszło dzięki
20 cze 13:37