matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
univer:
Oblicz całkę
arctgx
∫
∞
0
dx
x
2
+1
19 cze 22:45
jc:
= [ (1/2) (arctg x)
2
]
0
∞
= (1/8) π
2
19 cze 22:47
azeta:
arctgx
=lim
k→
∞
∫
0
k
dx=lim
k→
∞
} ∫
0
k
arctgx*(arctgx)'dx=
1+x
2
(arctgx)
2
arctg(k))
2
π
(
)
2
2
π
2
lim
k→
∞
|
0
k
=lim
k→
∞
=
=
2
2
2
8
19 cze 22:50