matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
NoName:
Wyznacz ostatnia cyfre liczby 7
n
*3
n+2
+11
19 cze 18:06
Jolanta:
7
n
*3
n
*3
2
+11=(7*3)
n
*9+11=21
n
*9+11 21
n
ostatnią cyfrą jest 1 1*9+11=20 ostatnią cyfrą jest 0
19 cze 19:03