Zespolololone
Janusz: Oblicz równanie zespolone:
(z−i)2=i x należy do C
Dziękuję i pozdrawiam
19 cze 17:43
Jack: masz rownanie
(z−i)2 = i
i piszesz x ∊ C
jaki x jesli mozna wiedziec? ;x
19 cze 17:56
Janusz: Przepraszam z należy do C
19 cze 18:02
Janusz: Palec poszedł na inną literkę a już jestem troche zmęczony
19 cze 18:04
Jack: jesli nikt Ci nie pomoze to ja moge ale za 3h
19 cze 18:08
19 cze 18:10
Janusz: Nie rozumiem skąd to się wzięło. Mógłbyś wytłumaczyć?
19 cze 18:17
Mila:
z−i=
√i
v=
√i
|i|=1
| | π | | π | |
vk=√1*(cos |
| +2kπ}{2}+i sin |
| +2kπ}{2}), k=0,1 |
| | 2 | | 2 | |
| | π | | π | | √2 | | √2 | | √2 | |
v0=cos |
| +i sin |
| = |
| +i* |
| = |
| *(1+i) |
| | 4 | | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | π | | π | | √2 | | √2 | | √2 | |
v1=cos( |
| +π)+i sin( |
| +π)=− |
| −i* |
| =− |
| *(1+i) |
| | 4 | | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Możesz jeszcze przekształcić
19 cze 18:51