matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste o równaniach
heheheha:
Proste o równaniach
x−3
i y= (1−m)x+5 są prostopadłe. Zatem
4
A. m=0 B.m=1 C.m=3 D.m=5
19 cze 17:17
irena_1:
x−3
1
3
y=
=
x−
4
4
4
y=(1−m)x+5 1−m=−4 m=5 D.
19 cze 17:19
6latek :
x−3
to jest tylko wyrażenie jakies a nie równanie prostej
4
Proste sa prostopadle jeśli m*m
1
= −1
19 cze 17:20