matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie z reszta
NoName:
Oblicz reszte z dzielenia 2
100
:3
19 cze 16:55
irena_1:
2
1
=2 (r.=2) 2
2
=4 (r.=1) 2
3
=8 (r.=2) 2
4
=16 (r.=1) . . . Zauważ− parzyste potęgi dają resztę 1, a nieparzyste resztę 2. Reszta 2
100
będzie więc równa 1.
19 cze 17:17