matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązanie szczególne równania różniczkowego
Sylwia:
Wyznaczyć rozwiązanie szczególne równania różniczkowego x'=−
5x
t
x>0, t>0 spełniające warunek x(1)=1. Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie
19 cze 16:40
Saizou :
dx
5x
=−
dt
t
1
1
dx=−
dt
5x
t
scałkuj to i masz prawie koniec potem podstaw warunek początkowy
19 cze 16:43
Sylwia:
a mogę prosić o całe rozwiązanie, bo nie jestem pewna czy dobrze to robię
19 cze 18:55