matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
sylwia:
∫(x
2
−x+1)
2
dx
5 sty 21:53
Eta:
Można tak : ( a−b +c)
2
= a
2
+b
2
+c
2
−2ab +2ac −2bc ( x
2
−x+1)
2
= x
4
+x
2
+1 −2x
3
+2x
2
−2x=........ uporzadkuj... otrzymasz: ∫ ( x
4
−2x
3
+3x
2
−2x +1) dx= ......... a to już proste jak .....
powodzenia
5 sty 22:07