matematykaszkolna.pl
liczby Zen64: Czy można liczbę 2 przedstawić w postaci 3−w12w2 + 3−w1+2w2 w1,w2 liczby rzeczywiste
19 cze 08:18
jc: Zapisz rozwiązania równania (x−2)(x2+2x+k)=0 za pomocą wzorów Cardano (Wiki). Załóż, że k > 1. Będziesz miał wiele przedstawień liczby 2 w żądanej postaci.
19 cze 09:07
jc: Na wiki tym razem jest opisana okropnie. Przesyłam więc gotowy przykład: 2 = (7+ 5*21/2)1/3 + (7 − 5*21/2)1/3 52= 50
19 cze 09:21
sn: Zen64 vel hwdtel nie spamuj na forum.
19 cze 09:37
jc: sn, nie bądź nudny ...
19 cze 09:59
6latek : jc ale to prawda On daje zadania na forum i piszse później rozwiązania bo je zna Ale później np. jako pudel i haneczka albo obywatel obraza ludzi na forum To jest jego styl i dlatego raczej nikt mu nie odpisuje żeby się nie narazić na krytykę w stylu telewizyjna prostytutko itd.
19 cze 10:07
sn: jc dlaczego ty mnie kopiesz jak jakiego psa.A nasza przyjaźń ?
19 cze 10:26
jc: 6latku, sam dostałem taki komentarz, że niby piszę zadania, a potem sam sobie odpowiadam, tylko po co miałbym to robić? też ktoś mi napisał, że spamuję, stąd moja odpowiedź. Chyba niektórych nie rozumiem ...
19 cze 10:36
Obywatel: Bo sn i 6latek to jedno i to samo telewizyjne bydłę,rozzuchwalone długoletnim stażem we wspomnianej instytucji,posiadające niewielkie pojęcie o matematyce,ale za to dygnitarskie przywileje i możliwości usuwania wpisów,oraz ich blokowania,posiadające węch rasowego szpicla co obcego zaraz wyczuje.Kaganiec suce w ramach promocji zdrowia ?(coś tu nie gra)
19 cze 10:47
6latek : Bo to czasami tak na to wygląda dajesz zadanie i po chwili olśnienie przychodzi ,piszsesz rozwiązanie A tutaj Sam sobie odpowiadasz?
19 cze 10:49
6latek : Widzisz kolego jeśli masz duże pojecie o matematyce to powinieneś pomagać innym a nie obrazac . W odróżnieniu od ciebie lwg inżynier z Lublina chwali się ze bardzo się zna ma tematyce (pokazuje prace ) ale pomaga czasami . Mysle ze nie jesteś nim
19 cze 11:00
jc: 6latku, spojrzałem na lwg ... też nie rozumiem. Opowiedzenie o swoim zadaniu znosi pewne napiecie i potem łatwiej o rozwiązanie.
19 cze 11:16