matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak wyliczyc logarytm naturalny?
Ania:
Wyszlo mi cos takiego 4ln4−4ln1=log
e
256− log
e
1 Jak to uproscic
?
18 cze 18:38
6latek :
log
e
= ln według mnie 4ln4−4ln1=ln256−ln1 ln4
4
−ln1
4
= ln256−ln1 ln256−ln1=ln256−ln1 ln256=ln256
18 cze 18:57