matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zmienne
stokrotka:
jak tu rozdzielić zmienne?
ds
2s(t)
=3−
dt
100+t
18 cze 16:11
Jerzy:
To rownanie liniowe,zmiennych nie rozdzielisz
18 cze 16:21
jc:
Dopisz sama 100. t s ' + 2 s = 3 t t
2
s' + 2t s = 3t
2
(t
2
s)' = (t
3
)' t
2
s = t
3
+ C s = t + C/t
2
18 cze 16:34