Znajdz liczbe m
Emma. : Pomozecie

Znajdź liczbę m dla której wykres funkcji liniowej f (x)=mx−
12 przechodzi przez punkt
P=(4,
12)
18 cze 12:39
Jerzy:
Podstaw wspolrzedne i policz
18 cze 12:40
18 cze 13:06
Emma. : Jak miałam tak jak Piotr napisała to facet mówił że źle jest. ...
18 cze 15:14
Jerzy:
To chyba był naćpany
18 cze 15:15
Emma. : Wyjdzie m=14 .?
18 cze 16:29
6latek : Jerzy
Pewnie nie tak napisala to jej powiedział ze zle
Nie jesteś pewna tak prostego wyniku ?
18 cze 16:32
6latek : To odpowiedz na pytanie
Dlazcego wlasnie takie równanie jest ulozone ?
18 cze 16:34
Emma. : Napisałam tak jak napisał Piotr.
Za x podstawiam 4 a za y
12 .
Jestem tylko wolę napewno się upewnić.
Sorry nie podoba się nie musisz komentować.
Pozdrawiam
18 cze 16:41
6latek : Również pozdrawiam

Ale nie odpowiedzialas na moje pytanie
Ono jest bardzo ważne w kontekście innych funkcji
Zagadnienie przedstawaia się tak
Masz dany punkt i dany wzor funkcji .
Kiedy dany punkt należy do wykresu tej funkcji ?
18 cze 16:49
Emma. : No należy
18 cze 19:38
6latek : Zadlem pytanie kiedy należy a nie czy należy
18 cze 19:56