Jaka figure opisuje uklad rownan parametrycznych
CASIO: Jaka figure opisuje uklad rownan parametrycznych:
gdy: a) t ∊ <−1;1>
b) t ∊ <0;+
∞>
c) t ∊ <−
∞;−1>?
17 cze 21:29
Leszek:

Ad a)
| | x+2 | |
z pierwszego równania wyznaczam t : t= |
| i podstawiam do drugiego równania |
| | 3 | |
| | x+2 | | −2 | | 1 | |
y= 1 − 2* |
| <=> y= |
| *x − |
| i x∊<−5;1> oraz y∊<3;−1> |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
czyli jest to odcinek
analogicznie należy wykonać pozostałe podpunkty zadania
17 cze 21:47
piotr: b i c to będą półproste
17 cze 21:55
CASIO: Ok dzieki
18 cze 10:04