pomocy...
xxx: g(x,y,z,t)=(x+y, x+y+z, y+z+t, z+t)
obliczyć g−1
17 cze 12:27
jc:
(a,b,c,d) = g(x,y,z,t)=(x+y,x+y+z,y+z+t,z+t)
rozwiązujesz układ równań
x+y = a
x+y+z = b
y+z + t = c
z + t = d
i masz g
−1(a,b,c,d) = (x,y,z,t) = (a−c+d, c−d, b−a , d−b+a ), sprawdź!
17 cze 12:36
xxx: i to juz koncowy wynik?
17 cze 12:50
jc: A co byś chciał więcej?
17 cze 13:26
xxx: nie wiem, bo nigdy nie robiliśmy takich zadań, a prowadzący na egzaminie zerowym dał coś
takiego
![](emots/2/kwasny.gif)
a jak coś takiego się wgl nazywa? w sensie to zadanie, to sobie poszukam innych
rozwiazanych na ten wzor
17 cze 13:38
Benny: Funkcja odwrotna
17 cze 13:41
xxx: dziekuje
17 cze 14:17