matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z Rachunku prawdopodobieństwa
ewelinka11110:
Zmienne losowe X oraz Y są niezależne oraz: EX = 1, DX = 2, EY = −3, D
2
Y = 3. Oblicz a) E((X + 103)(Y
2
+ 3)) b) ro(X,(Y + 3)
2
) c) min
t E(Y X − 3X − t)
2
17 cze 10:13