matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
PrzyszlyMakler:
Szybka pomoc proszę.
1
−
√
2
, x, y,
to ciąg geometryczny. Wyznacz x,y.
2
Nie wychodzi mi.
16 cze 21:51
PrzyszlyMakler:
Help XD
16 cze 21:57
Mila:
x
2
=−
√
2
*y i y<0
1
y
2
=
x
2
−−−−−−−−−−−−
1
y=−
x
2
√
2
1
1
(−
x
2
)
2
=
x
√
2
2
1
1
x
4
=
x /*2
2
2
x
4
−x=0 i x≠0 x(x
3
−1)=0 x
3
=1 x=1
1
y=−
√
2
16 cze 22:30
PrzyszlyMakler:
dziękuję!
16 cze 22:51
Mila:
16 cze 22:53