c++
c++: czy ktos moglby mi wyjasnic dlaczego podany kod nie działa? :
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <conio.h>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main()
{
int menu;
cout << "1.ZAPIS\t\t2.ODCZYT \nChesz zapisac czy odczytac parametry?: ";
cin >> menu;
switch(menu)
{
case 1:
int ilosc;
cout << "podaj ilosc danych jaka chcesz wprowadzic: ";
cin >> ilosc;
float parametr[ilosc];
fstream plik;
plik.open("parametry.txt", ios:

ut | ios::app);
for(int i=0; i<ilosc; i++)
{
cout << "Podaj " << i+1 << ". parametr: ";
cin >> parametr[i];
plik << parametr[i] << endl;
}
plik.close();
plik.clear();
case 2:
plik.open("parametry.txt", ios::in);
if(plik.good() == false)
{
cout <<"BLAD

!";
exit(0);
}
string odczyt;
int ktory = 0;
while(!plik.eof())
{
getline(plik,odczyt);
parametr[ktory]=atof(odczyt.c
str());
ktory++;
}
for(int i=0; i<ktory; i++ )
{
cout << i+1 <<". "<< parametr[i] << endl;
}
plik.close();
plik.clear();
break;
}
return 0;
}
Dodam tylko, ze gdy zrobie z tego programu − 2. osobne programy tj. tylko odczyt albo tylko
zapis to wszystko gra
ale jak chce zrobic switch'em wybor to juz nie bardzo
16 cze 20:53
c++: zapomnialem dopisac break'a pod koniec 1. case'a, ale i tak to nie rozwiazuje problemu
16 cze 20:54
Dziadek Mróz:
Bo w case 2 zmienna plik (fstream) nie istnieje. Korzystając z C++ korzystaj z opcji jakie
oferuje C++
http://pastebin.com/utEjij4W
3 lip 15:58
c++: dzieki
3 lip 22:23
b.: tak na przyszłość, jak się wkleja kod, to można zacząć posta od dwóch procentów: %%, wtedy
nie będzie żadnej zamiany na emotki :) ;) :D :P
4 lip 22:18
b.: po prawdzie i tak jest zamiana podkreślenia na indeksy, np. w cstr, no ale zawsze to trochę
lepiej...
4 lip 22:20