matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Indukcja
Domi:
Pokaz przez indukcje, ze jesli s
0
= a oraz s
n
= 2*s
n−1
+ b , to s
n
= 2
n
*a+(2
n
−1)*b Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania.
16 cze 17:27
Domi:
bardzo proszę o pomoc
16 cze 19:19