matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb pole i obwód
ADAM:
PRZEKĄTNE ROMBU MAJĄ 16 I 12 CM WYZNACZ POLE I OBWÓD/
5 sty 20:45
Kri$:
16x12
P=
= 96 cm
2
2
8
2
+6
2
=a
2
64=36=a
2
a
2
= 100 a=10cm Ob= 4 i 10= 40cm
5 sty 21:00