matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy
Ilona:
POMOCYY
! Rozwiąż układy równań: {3x−y=−10 {x+2y+6 {3x+2y=−3 {7x+2y=1 Przedstaw liczbę w postaci a
√
B
2
√
18
+
√
50
Mając zbiory A=(−2,1> B=(1,5) wyznacz: A∪B A∩B A/B A\B Rozwiąż nierówności (5x−2)
2
−(3x−1)
2
≥(4x−1)(4x+1)
15 cze 19:11
Jerzy:
2
√
18
+
√
50
= 6
√
2
+ 5
√
2
= 11
√
2
15 cze 19:18
piotr:
{3x−y=−10 {x+2y=6 7x=−14⇒ x=−2 ⇒ y=4 {3x+2y=−3 {7x+2y=1 4x=4 ⇒ x=1 ⇒ y=−3
15 cze 19:39